Responsive Menu
Add more content here...

Els eixos
de l’Alimenta

Amb la intenció de prioritzar i endreçar les actuacions, aquestes s’han agrupat en tres grans blocs, que cal entendre com a vasos comunicants.

Els eixos de l’Alimenta

Eix 1. Aliments amb sentit

Donar una resposta més eficient, equitativa i ajustada en la prescripció de recursos d’alimentació a la ciutat de Barcelona.

Eix 2. Espais Alimenta

Els Espais Alimenta són equipaments impulsats i gestionats per entitats socials en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i ubicats en locals ja existents, que estan destinats a afavorir el dret a alimentar-se a les persones, a partir d’un model innovador que combina les funcions d’alimentació bàsica amb funcions socials.

Besòs – El Maresme (Gregal Menjador Solidari)
Carmel – Teixonera – Vall d’Hebron (Fundació Privada Jovent)
Casc Antic – Gòtic (Fundació Roure)

Eix 3. Impuls de projectes de col·laboració públic social

Garantir l’accés a aliment fresc i saludable a persones que es trobin en situació de vulnerabilitat social. Fomentar la col·laboració i la implicació de les cadenes de distribució alimentària (supermercats), mercats municipals, comerç de proximitat i economia solidària maximitzant els beneficis de la Targeta Barcelona Solidària. Col·laborar amb els principals actors del sector càtering i col·lectivitats en la gestió d’excedents alimentaris amb l’objectiu de reduir el malbaratament.

Footer Alimenta

Alimenta és un nou model d’alimentació social, que té com a objectiu principal cohesionar el treball en xarxa que ofereixen les diferents entitats per avançar en la garantia del dret a l’alimentació de forma apoderadora, digna, sostenible i de qualitat.

Footer Alimenta